Situatie

De woningen komen rond een groen binnengebied. Het binnengebied wordt gemeenschappelijk eigendom van de toekomstige bewoners en biedt bijvoorbeeld ruimte om elkaar te ontmoeten. Aan de voorzijde heeft elke woning 1 of 2 eigen opstelplaatsen voor de auto voor de deur. Daarnaast zijn er (bezoekers) parkeerplaatsen in de directe omgeving.
De achtertuinen zijn bereikbaar via de paden rondom het groene binnengebied. Aan de voor- en achterzijde worden de tuinen gesierd met groene hagen.

Ontwerp
Building Design Architectuur over het ontwerp van dit plan: "Belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp van dit plan is een hoog niveau op gebied van gebruikskwaliteit, toegankelijkheid en flexibiliteit. De horizontale belijning en de verschillende vlakverdelingen geven de woningen een eigentijdse uitstraling. Door de verspringende volumes ontstaat een gevarieerd straatbeeld."

Woningtypes

Het plan bestaat uit verschillende woningtypes:
• tussenwoning type Roerdomp
• hoek-/2-onder-1 kapwoning type Puperreiger
• vrijstaande woning type Zilverreiger

De woonoppervlaktes variëren van circa 90 – 129 m2 (inclusief inpandige berging). De kaveloppervlaktes variëren van circa 190-600m2.
De prijzen variëren van € 282.500 - € 515.000 V.O.N.

Vergunningsprocedure

Om de bouw van 'Reigershof' mogelijk te maken, dient de bestemming van de locatie gewijzigd te worden naar 'wonen'. Hiervoor wordt een zogenaamde bestemmingsplanprocedure doorlopen. Daarnaast dient een omgevingsvergunning (bouwvergunning) voor de bouw van de woningen aangevraagd te worden. Deze procedures lopen parallel aan elkaar.